Påskebrev fra kretsen

Påske

Som vi alle vet blir det i år en litt annerledes påske og derfor ønsker vi å bidra til å gi tips og ideer til at den blir så bra som mulig for alle. Onsdag før påske så kommer regjeringen ut med nye smitteverntiltak. På bakgrunn av dette kommer kretsstyret til å foreta en ny ringerunde rett over påske for å høre hvordan ting går. Vi håper at vi med de nye anbefalingene vil kunne foreslå aktiviteter som inneholder noe speiding, evnt. i mindre grupper uten overnatting eller liknende. Avgjørelsen på hva som skjer med årets Ridderturnering og Kretskonkurranse vil også bestemmes ut ifra disse rådene.

Oppdaterte nettsider

Kretskontoret har brukt tiden på å gjøre nettsidene til Oslospeiderne bedre. Gruppesidene er derfor oppdatert med ny meny der dere kan finne følgende: “Generelt”, her finner dere terminliste, vedtekter, årsrapport, roteringsoversikt over arrangementene og andre nyttige tips. “Kretsarrangementer”, her finner dere alle dokumenter som dere trenger til planlegging av kretsarrangementene. “Andre arrangementer”, her finner dere oversikt over de nyeste digitale arrangementene i regi av NSF i tillegg til informasjon om leir. “Økonomi”, her finner dere informasjon om lederfondet, samt andre fond, stiftelser og muligheter gjennom kommunen som man kan søke midler fra. “Referater”, her finner dere referat fra de to siste gruppeledersamlingene samt referat fra siste årsmøte og halvårsmøte. Vi hadde litt problemer med oppdatering av linker, men riktig link skal nå være: https://oslospeiderne.no/for-grupper/

Oslospeidernes tips til påskeaktiviteter

Vi anbefaler alle til å titte på speiderhytteturen.no der vi vil bruke disse turforslagene som anbefalinger til turer som familier kan ta på egenhånd.

Vesterlen krets arrangerer “Hjemmeleir påsken 2020” og vi hvier oss på. “Ta med familien og dra på hjemmeleir i påsken. Overnatt i telt i hagen, under stjernene på terrassen, i hengekøye i garasjen eller inne under spisebordet. Nyt kakao på stormkjøkken og kortspill med hodelykter i et kjekt avbrekk uten at det går på bekostning av restriksjoner eller smittefare. Bli med på leir!”. PS! Det er selvsagt speidermerke til alle som deltar!

Som et ledd i hjemmepåsken arrangerer Oslospeiderne to konkurranser for alle gruppene.

 • Konkurranse 1 – fredag 3 april til onsdag 8 april
  • Vi kårer beste idè for påskeaktivitet og/eller digital speiding, premie er et påskeegg full av godsaker.
  • Det blir opprettet et stemmeskjema med bidragene som kommer inn. Dette vil sendes ut tirsdag 7. april og dere kan stemme frem til onsdag 8. april
   kl. 12:00. Vi kjører ut premier til de som vinner (etter kl. 12:00).
  • Det vil være premie for 1. 2. og 3. plass
 • Konkurranse 2 – fredag 3 april til fredag 17 april
  • Vi kårer beste påskebilde, premie er et påskeegg med turutstyr.
  • Bildene kan enten legges ut på sosiale medier merket #hjemmepåske, eller sendes oss på mail: kontor@oslospeiderne.no. Det er fint om dere tipser oss om innlegg på sosiale medier, slik at vi er sikre på å få med oss alle bidragene.
  • De beste bildene vil også kunne brukes til promotering av gruppene og Oslospeiderne. Alle bilder samt fotografens navn vil bli lagret hos oss. Det er viktig at dere sier ifra hvis dere ikke ønsker deres bilde skal brukes til dette.
  • Det blir opprettet et stemmeskjema med bildene som kommer inn. Dette vil sendes ut tirsdag 14. April.  Dere kan stemme frem til fredag 17. april kl. 12:00. Vi kjører ut premier til de som vinner 17. april.
  • Det vil være premie for 1. 2. og 3. plass

Flere tips til digital speiding:

 1. Ringerunde
  1. Den første person får en veibeskrivelse som skal videreformidles. En slags digital hviskeleken.
 2. Alias med uromoment på telefon, Skype, Google hangouts, Zoom e.l.
  1. Mens en speider skal forklare et ord sitter det noen og konstant, og gjerne intenst, forstyrrer. F.eks. satt jeg og gjentok at det var et lite dyr på Nordpolen mens speideren skulle forklare “tiger”.
 3. Mime-lek/pressekonferanse. Inspirert av TV2-programmet “Alt er lov”.
  1. Første person får navn på en person, en gjenstand og et sted og skal mime dette videre 1 til 1. Den som gjetter gir da beskjed når de tror det er forstått, og mimer da videre frem til siste person som holder en liten pressekonferanse om hva som har skjedd. Kan gjerne ha en makstid da alt skal være fremme hos sistemann.
 4. “Mime”-lek med kroppsspråk.
  1. Var overraskende vanskelig denne her. Det er veldig viktig å kun vise kroppsspråk, og ikke mime.

Bidragsgiver for tipsene til digital speiding er Simen Halderaker Husby.


Med ønske om en riktig god påske!

Med vennlig hilsen
Kretsstyret