Eiendommene våre

Oslospeiderne har to eiendommer som leies ut: Krakosseter i Nittedal og Blåhaug ved Sandbakken i Østmarka. Eiendommene leies ut til speidere, skoleklasser, bedrifter og andre. Hyttene har enkel standard. Nedenfor er vårt bookingssystem.

Begge eiendommene har lange tradisjoner for mange speidere og ikke-speidere. Eiendommene har vært i eie hos Oslospeiderne sammenlagt i over 150 år. Blåhaug tilhørte fra gammelt av speiderpikene som hadde blå uniformer derav navnet. Blåhaug kom inn til eie hos Oslospeiderne på 1960 tallet og er i dag en av hyttene som er med på “Speiderhytteturen” i Østmarka.
Krakosseter fikk navnet sitt etter KR- Kristiania AK – Akershus OS – Oslo og har vært i eie av forgjengerne til Oslospeiderne siden 1916. Krakosseter ble beslaglagt av tyskerne under andre verdenskrig og i 1952 brant hytten ned. De 5 hyttene som nå utgjør Krakosseter ble raskt bygd opp av speiderne etter brannen. Speideren er per definisjon en alkoholfri organisasjon og vi ønsker at besøkende respekterer dette.

Blåhaug speiderhytte

Blåhaug

Blåhaug er en herlig hytte som har plass til 39 personer med sovehems og leder rom. Hytten har egen bålplass, fullt kjøkken og innlagt vann og strøm.

Hytteoversikt Krakosseter

Krakosseter

Krakosseter har 4 hytter som leies ut: Eckhoff, Skauen, Persli og Knatten. Eiendommen kommer med nydelig uteområde, blåplass og har totalt 75 soveplasser inne. Hyttene har ulike fasiliteter.