Eiendommene våre

Oslospeiderne har to eiendommer som leies ut: Krakosseter i Nittedal og Blåhaug ved Sandbakken i Østmarka. Eiendommene leies ut til alle som følger våre hytteregler. Nedenfor kan dere klikke på hyttene for å lese mer om dem og komme til vårt bookingssystem.
Hyttene har enkel standard. Speideren er per definisjon en alkoholfri organisasjon og vi ønsker at besøkende respekterer dette!
Blåhaug speiderhytte

Blåhaug

Blåhaug er en herlig hytte som har plass til 39 personer med sovehems og lederrom. Hytten har egen bålplass, fullt kjøkken og innlagt vann og strøm. Det er utedo i et eget rom inne i hytta.

Blåhaug ligger i Østmarka og tilhørte fra gammelt av speiderpikene som hadde blå uniformer, derav navnet. Hytta kom inn i eie hos Oslospeiderne på 1960-tallet. Blåhaug er en av hyttene som har bevertning under arrangementet “Speiderhytteturen”.

Hytteoversikt Krakosseter

Krakosseter

Krakosseter har 4 hytter som leies ut: Eckhoff, Skauen, Persli og Knatten. Eiendommen kommer med nydelig uteområde, blåplass og har totalt 75 soveplasser inne. Hyttene har ulike fasiliteter.

Krakosseter står for KR-Kristiania AK-Akershus OS-Oslo og har vært i eie hos Oslospeiderne siden 1916. Krakosseter ble beslaglagt av tyskerne under krigen. I 1952 brant hytten ned. De 5 hyttene som i dag utgjør Krakos ble bygget opp etter brannen.