Småspeidere – Flokken
Småspeiderne, også kalt Flokken er for barn i 3 – 4 klasse. Friluftsliv, nysgjerrighet og vennskap gjennom lek og moro er viktig her, og dette er noe småspeiderne tar med seg videre

Når du kommer til 3 og 4 klasse, noen grupper tar inn alt ved 2 klasse, kan du bli med i Småspeiderne. Her er det fokus på å utvikle nysgjerrigheten, kunnskaper om naturen, omsorg ovenfor andre, lære speidernes verdigrunnlag slik som: å være en god venn og lære verdien av å samarbeide.

I småspeiderne lærer barna om naturen, de overnatter på speiderhyttene og de lærer seg å samarbeide med andre i ulike oppgaver. Småspeiderne dra på kanomøter, lære nye knuter, lære førstehjelp, lærer å bli gode venner, ta vare på hverandre, lærer seg om nærområdet og det å løse ulike oppgaver. Småspeiderne har fokus på læring gjennom lek og morsomme oppgaver. 

Speideren har alltid et fokus på å skape ansvar og selvstendighet hos Småspeiderne vil de lære det å gå på lengre turer, pakke egen sekk på tur, dra på overnattingsturer, prøve seg på nye ting og ta ansvar, samtidig som det er lek og moro med masse fin natur.

Finn gruppen som passer dere og bli med på eventyrene!
Liste og kart over alle gruppene  vi har i Oslospeiderne finnes under “Våre grupper”
Alle aktive speiderledere i Norges Speiderforbund fra 15 år har underskrevet politiattest og taushetserklæring.