Slik blir du speiderleder

Som speiderleder bidrar du til å gi barn og unge meningsfylte opplevelser fulle av lek, læring og mestring.
Kom å bli med å skape eventyrene!

Hvem kan være speiderleder?
Alle som har begynt på videregående (16 år) kan bli speiderledere i Oslospeiderne. Det trengs ingen forhåndskunnskaper, du trenger ikke å ha vært speider som ung eller å kunne knyte en knute. 
Vi tilbyr alle våre speiderledere ulike kurs både for å styrke lederkunnskapene sine, men også kurs i intro til det å være speiderleder og ulike kurs i friluftsliv i en rekke temaer. 
For å bli speiderleder er det et krav om å fremvise politiattest uten anmerkninger som går på barn- og ungdomsorganisasjoner. Gruppeleder hjelper deg gladlig med å søke og mange grupper har slik at du kan ha en eller to møter der du kan se på om det å være speiderleder er noe for deg. Politiattesten vises til gruppelederen i speidergruppen, som registrerer dette i medlemssystemet til speidern. Mer informasjon om politiattest finner du her
Hvor og hvordan kan jeg bli speiderleder?
For å blir speiderleder kan du finne den gruppen du helst vil bli med i, om det er en gruppe som er nærme der du bor eller din arbeidsplass eller og det er en gruppe som du tenker passer deg personlig veldig bra er det bare å sende en mail til disse gruppene. På Våre grupper finner du en kartoversikt der du kan se hvor gruppene er plassert og på gruppesidene kan du lest om de ulike gruppene. 
Du kan også sende mail til kontor@oslospeiderne.no om du vil høre litt mer om du ulike gruppene. 
Om du ønsker å starte en nye speidergruppe anbefaler vi deg om å sende en mail til kontor@oslospeiderne.no og spørre oss om dette så er vi svært behjelpelig med dette. 
Jeg har blitt nye speiderleder, hva nå
Når du har blitt speiderleder får du tilbud om et introkurs som kalles Trinn 0 eller Lederstart. I dette kurset snakker man litt om hva det vil si å være speiderleder og hvilke forventninger man selv har til dette. Kurset forteller litt om hva speiding er og om resten av det å være speiderleder. Hos Oslospeiderne arrangerer vi dette hver høst over du kvelder med en koselig liten tur kveld 2. Vi kan også arrangere det flere ganger ved forespørsel. 
Når du blir speiderleder må du som nevnt ovenfor fremvise en gyldig politiattest som går på barn- og ungdomsorganisasjoner. Dette skaper en forsikring for deg, oss og speiderne. Om du ikke har dette hjelper gruppeledere deg med å fylle ut denne. Du blir også registrert som medlem hos oss med velkomst brev og hefte med informasjon. Du får tilbud om ulike kurs og du får venner for resten av livet.
Norges speiderforbund som Oslospeiderne ligger under har også en lederavtale som skal signeres.
Denne avtalen går ut på gjensidige forpliktelser og rettigheter ovenfor hvarandre:
       – Norges speiderforbund forplikter seg til å tilby den nødvendige lederutdanningen, slik at lederen kan få oppfylt sine behov og plikter i denne sammenheng
       – Speiderlederen forplikter seg til å følge Norge speiderforbund sine lover og retningslinjer og å legge opp arbeidet i overensstemmelse med prinsippene for program og ledelse. Speiderlederen forplikter seg videre til å gjennomgå opplæring som er nødvendig for hans/hennes lederverv.
Hva får man igjen for det å være speiderleder?
Det å være speiderleder er et privigegie og gir deg så mye tilbake. Vi jobber for å skape selvstendige og avhengige speidere i alle aldere. Vi har fokus på friluftsliv, kreativitet, samfunnsengasjement, vennskap og livskvalitet. Du blir en rollemodell som bidrar positivt til barn og unge sitt liv. Du får se speidere vokse opp og bli fantastiske mennesker med gode kvaliteter og eventyrlystne. 
Du bli en speider! 
Lykke til med lederoppgavene!