Bli med i speidern!

Speidere i kano

Speideren er for friluftselskerne, for de som er kreative, for de som liker turer og de som ligger sofakroken på hytta. Speideren er å lære å spikke og tenne bål, det er å lage karuseller av stokker og tau, det er å være med på rafting, seilturer, kanoturer og toppturer. Det er å sove på hytte, i et tre eller i en snøhule, eller under stjernehimmelen. Speideren er landsleir med 10 000 andre, kretsleier med gruppene fra Oslo og gruppeleiren med egen gruppe. 

Speideren er å få venner for livet og oppleve nye eventyr!

I Oslospeiderne har vi i overkant av 1 200 medlemmer fordelt på 23 aktive grupper som er spredt over hele Oslo. Vi har 4 arrangement som arrangeres for speiderne i løpet av året og 2 arrangementer for Roverne og Lederne. I tillegg kommer egne kurs, prosjektarrangementer og leirer.

Oslospeiderne ligger under Norges Speiderforbund(NSF) som er en barne og ungdomsorganisasjon. På Speidertinget 2018 (stortinget i speidern) ble det vedtatt at NSF ikke lengre er en kristen organisasjon. Vi har imidlertid 5 grupper som praktiserer et trosyn: Oslo FA 3. korps, Grünerløkka MS og Nordseter FSK er kristne, BLIA speidergruppe er buddhistiske og Rabita speidergruppe er muslimske. Alle gruppene i Oslospeiderne er selvfølgelig åpne for alle som ønsker å bli med uavhengig av tro, livssyn, kjønn, kjønnsidentitet, politisk ståsted, etnisitet eller alder.

Speider blir kategorisert i 5 grupper ut ifra alder:

  • Flokken som er 3-4 klasse
  • Troppen som er for 5 til 10 klasse
  • Troppen er delt inn i
    • Stifinnere 5-7 klasse
    • Vandrere 8-10 klasse
  • Rovere som er fra ca. 16 år opp til 26 år
  • Ledere som er fra 16 år og opp

Familiespeiding er der speidergruppene åpner for at hele familier med barn fra en enda yngre alder kan bli med. I Oslo har vi per dags dato ingen grupper som har Familiespeiding

For å få vite mer om de ulike aldersgruppene og hvilke grupper som har aktivitet i hver av kategoriene gå inn på menyen til venstre.

For å finne en speidergruppe gå inn på “Våre grupper“.

Her kommer det en oversikt over gruppene i Oslo:

Oslospeiderne – Eventyrene er best i byen!

Alle aktive speiderledere i Norges Speiderforbund fra 15 år har underskrevet politiatest og taushetserklæring.